САЩ притеснени от дислоцирането на 20 ракети „Кинжал“ на военен полигон в Русия (ВИДЕО)

САЩ притеснени от дислоцирането на 20 ракети „Кинжал“ на военен полигон в Русия (ВИДЕО)
Русия наскоро е преместила около 20 хиперзвукови ракети, срещу които САЩ в момента нямат защита, на военен полигон, съобщи американският телевизионен канал CNBC, позовавайки се на неназовани осведомени източници от разузнаването на САЩ.

Това предава руският портал „Военное обозрение“, цитиран от Агенция “Фокус”.

Телевизионният канал цитира един от събеседниците си, запознат с докладите на разузнаването на САЩ:

„Преместването на ракетите на полигон говори, че Русия има амбиции да развива това оръжие и че те са отделили приоритетно значение на тази конкретна програма. Руснаците, като цяло, са определили, че ракетата има удобен дизайн и сега се съсредоточават върху тънката настройка на оръжието чрез изпитания“.

От CNBC отбелязват, че хиперзвуковата ракета клас „въздух-земя“, получила името „Кинжал“, е изпитвана не по-малко от три пъти от Русия, а през юли миналата година „Москва успешно изпита оръжието против цели, намиращи се на повече от 800 км от Кремъл“.

По данни на друг източник на телевизионния канал, получил информацията си също от доклад на американското разузнаване, руските военни са установили хиперзвукова ракета „Кинжал“ на изтребител МиГ-31, от който тя е била изстреляна не по-малко от 12 пъти. Според американските служби, в момента руснаците работят над установяването на оръжието на стратегически бомбардировач.

Разузнаването на САЩ има сведения, че „според плановете на Кремъл това оръжие трябва да бъде прието на въоръжение през следващата година“.

По-рано бе съобщено, че ескадрила МиГ-31К с „Кинжали“ дежури в Южния военен окръг от декември 2017 година, а от април 2018 година самолетите МиГ-31К осъществяват редовни полети над Черно и Каспийско море. / epicenter.bg

Светът е в ужас! Хиперзвуковата ракета “Кинжал” и ракетата “Сармат”

Системата “Кинжал” в действие – нови кадри

Отговорът на Русия – ракети “Кинжал” срещу самолетоносачите на САЩ


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.