Руснаците тестваха новия боен робот “Маркер”

Руснаците тестваха новия боен робот "Маркер"

Генералният директор на руския Фонд за перспективни изследвания (ФПИ) Андрей Григориев разкри, че два експериментални образеца на най-новия боен робот “Маркер” са преминали изпитания, предаде “Взгляд“.

“В момента приключва първият етап от проекта, през който бяха изпълнени сборката и пусковите работи по две гъсенични експериментални роботехнически платформи”, каза Григориев.

По думите му “Маркер” е универсална платформа, на която се изпитват най-новите технологии в роботехниката. Системата за управление позволява работа в режим, близък до реално време, определя маршрута в реално време, преодолява препятствия и открива цели от различен клас.

Разработчиците планират да превърнат “Маркер” в основно средство за взаимодействие между наземните роботи, дроновете и спецназа.  / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.