Руснаците използваха снайперски пушки “Корд-M”, за да неутрализират цели на 2000 м

Руснаците използваха снайперски пушки "Корд-M", за да неутрализират цели на 2000 м
В Ростовска област снайперисти от Южния военен окръг (ЮВО) се научиха да унищожават лека бронирана вражеска техника с винтовката “Корд-М”.

В рамките на учение снайперистите на 150-а мотострелкова дивизия на руския ЮВО успешно покриха стандартите за унищожаване на леки бронирани условни вражески превозни средства с тежкокалибрената пушка АСВК-M “Корд-M” на полигона “Кадамовски” в Ростовска област, се съобщава на убесайта на министерството на отбраната на Русия.

Военнослужещите трябваше тайно да стигнат до точките за действие, да създадат основни и фалшиви огневи позиции, да се маскират, използвайки оборудване и подръчни средства, и да направят засада с помощта на различни устройства за наблюдение и прицелване.

В полеви условия снайперистките двойки стреляха по мишени, имитиращи бойна техника на противника и разположени в радиус до 2000 м.

Особено внимание бе обърнато на разузнаването на целите и определянето на разстоянието до тях, както и на откриването на огън от най-новите снайперски пушки СВДМ и АСВК-M “Корд-M” на максимална дистанция от 1200 до 2000 м – с открит и оптичен мерник, при различни терени и метеорологични условия (ден/нощ).

Освен това подразделенията изпълниха задачи за преодоляване на заразени участъци с помощта на индивидуални средства за защита от войските за радиационна, химическа и биологическа защита (РХБЗ), а също така оказаха медицинска помощ на условно ранените военнослужещи с по-нататъшната им евакуация.

В последната проверка за 2019 г. бяха включени 100% от личния състав на снайперските дивизии на 150-а мотострелкова дивизия на Южния военен окръг. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.