Руското министерство на отбраната одобри плана за модернизация на хеликоптера Ми-35М

Руското министерство на отбраната одобри плана за модернизация на хеликоптера Ми-35М
Модернизираната версия на Ми-35М ще има подобрена бронезащита, нови двигатели, както и по-добра оптико-електронна система за откриване на мишени и прицелване ОПС-24Н1.

Ще разполага и със специална система за защита от леки зенитни установки “Президент-С” и нов радар.

Руското министерство на отбраната прие решение да започне мащабна програма по модернизацията на вертолети Ми-35М. Обновеният хеликоптер ще получи индекс Ми-35МВ, съобщават руски медии.

Решението за стартиране на програмата по модернизация на вертолетите вече е прието. В момента тече подготовка на техническите задачи за разработчиците и проектантите.

Въпреки това вече е известно, че в модернизираната машина Ми-35МВ, получила прозвището”Суперкрокодил”, ще бъдат монтирани нова броня, нови двигатели, а също и прицелна система ОПС-24Н1, бордови комплекс за защита от атаки със зенитни средства “Президент-С” и нов радар. За момента няма публични данни, касаещи въоръжението.

Решението за модернизацията на Ми-35 е взето с оглед на опита от приложението на винтокрилите машини в бойните действия в Сирия, макар че преди началото на сирийската операция се съобщаваше за постепенно изтегляне на Ми-35М от състава на въоръжените сили на Русия. Въпреки това сирийският опит показа, че машината си остава един от най-добрите руски вертолети и отказът от нея е нецелесъобразен.

От руското министерство на отбраната твърдят, че след обновяването на оборудването модернизираният Ми-35МВ ще се превърне в съвременна летяща бойна машина за десант.  / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.