Тестваха руски двигатели за космически ракети, работещи с нов вид гориво

Тестваха руски двигатели за космически ракети, работещи с нов вид гориво
Първите двигатели от серията РД-107А/РД-108А преминаха изпитания с новия вид гориво нафтил, предаде “Взгляд“. Изделията са изпратени към поръчителя, съобщиха от “Ростех”.

“Обединената двигателостроителна корпорация (ОДК) към държавната корпорация “Ростех” успешно завърши приемо-предавателните изпитания на първия сериен комплект ракетни двигатели РД-107А/РД-108А на нов вид гориво – нафтил, което замени използвания по-рано керосин. Първият изделия вече са изпратени на поръчителя”, съобщи компанията.

Отбелязва се, че се планира силовите агрегати да се използват на първо- и второ-степенни ракети носители “Союз 2”, произведени от РКЦ “Прогрес”. От “Ростех” допълниха, че те са екологично безопасни.

Изпълнителният директор на “Ростех” Олег Евтушенко поясни, че нововъведението ще позволи да се увеличи товарът, който ракетите могат да извеждат в орбита. “Технологичните иновации ще позволят да се намали влиянието върху околната среда и сериозно да се увеличи полезният товар, извеждан в орбита”, обясни той.

Двигателите РД-107/РД-108 се произвеждат от ПАО “Кузнецов”, а с конструкторските дейности се занимава НПО “Енергомаш”. По-рано двигателите се движеха на керосин. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.