Руските подводници разтревожиха Пентагона

Руските подводници разтревожиха Пентагона
Началникът на обновения Втори флот на американските ВМС Андрю Луис съобщи, че дейността на руските подводници в Атлантическия океан от месеци насам тревожи Пентагона.

“Ако сме честни, заплахата от руските подводници е реална”, цитира думите му Navy Times.

Вторият американски флот беше разпуснат през 2011 година. Зоната му на отговорност включваше западното крайбрежие на Атлантическия океан. През август 2018 г. флотът беше възстановен, за да ограничи действията на Русия в Северния Атлантик.

Луис също заяви, че Атлантическия океан и Арктика не представляват интерес само за руските, но и за китайските подводници.

Участието на флота в учението на НАТО Trident Juncture Норвегия оцени като успешно, но изтъкна, че е могло да мине и много по-добре.

През октомври командващият Военноморските сили на САЩ в Европа и Африка адмирал Джеймс Фого каза, че руските подводници днес са сред най-тихите и смъртоносните в света. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.