Американско издание изброи петте най-опасни кораба в състава на руския ВМФ

Американско издание изброи петте най-опасни кораба в състава на руския ВМФ
Ракетният крайцер “Петър Велики”, крайцерът “Москва”, корветата “Сообразительный”, разрушителят “Настойчивый” и самолетоносачът “Адмирал Кузнецов” са петте “най-опасни” кораба в състава на Военноморския флот на Русия, пише американското издание The National Interest.

Порталът посочва, че някои от “най-горещите” и конфликтни зони за Русия са именно в района на Балтийско, а в последните години и на Азовско море, поради което страната усилено работи над поддръжката и модернизацията на своя флот.

Резултат от това са корабите, “които притежават значителна мощ, що се отнася до морските конфликти”.

При това дори тежкият самолетоносач “Адмирал Кузнецов” продължава да представлява сериозна заплаха за опонентите на Кремъл, а “Русия предлага все повече възможности за разгръщането на въздушната си мощ по целия свят”. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.