Русия ще създаде снайперска винтовка с дистанционно управление

Русия ще създаде снайперска винтовка с дистанционно управление
Отбранително-промишленият комплекс на Русия ще се заеме със създаването на снайперска винтовка, която ще може да се управлява и презарежда от разстояние.

“Снайперистите поискаха да се направи по-безопасен комплекс, който да дистанцира човека от винтовката. Предвижда се да започне работа по разработването на електромагнитен затвор – това ще стане без допълнителни средства за механизация”, каза източник в отбранителната индустрия пред РИА “Новости”.

Презареждането на винтовката се превърна в спънка при създаването на роботизирани снайперски комплекси. Опитите за преместване на затвора с помощта механизми и манипулатори се признават за неефективни, пише “Российская газета”.

За работата по дистанционно управляемата винтовка съобщи пред агенцията и изпълнителният директор на ORSIS Владимир Злобин:

“Имаме разработки за изпълението на подобни задачи. Рано е да се говори за практичност в сравнение с класическите системи, но работата продължава.”

Злобин припомни, че в Съединените щати са в ход подобни проекти, но след обявяването на “умни” снайперски системи с дистанционно управление, в медиите се появи информация за тяхното хакване, което демонстрира огромен брой недостатъци. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.