Русия изригна срещу НАТО!

Русия изригна срещу НАТО!


Русия е принудена да предприеме отбранителни мерки във връзка с повишената активност на НАТО на западната граница на Съюзната държава (Русия и Беларус). Това обяви руският военен министър Сергей Шойгу по време на съвместно заседание на военните ведомства на Русия и Беларус, съобщава РИА Новости.
Руската държавна осведомителна агенция припомня, че на срещата на върха във Варшава страните членки на НАТО се договориха за увеличаване на военния контингент на алианса в Източна Европа – през 2017 г. в страните от Прибалтика и Полша ще бъдат разположени четири многонационални батальона от общо 4000 войници. Освен това НАТО постоянно говори за засилване на присъствието в Черноморския регион. Тези действия в алианса се обясняват с опасността, идваща от Русия.

“На западните граници на Русия, САЩ и други страни членки на НАТО активно изграждат нападателния си потенциал, откривайки нови бази и развивайки военната инфраструктура. Не престават опитите за налагането на своята воля над други страни с помощта на икономически и политически диктат, а също така с военна сила. Води се открита информационна война”, подчерта Шойгу.


Loading...

Тези действия, допълнил руският военен министър, подриват стратегическата стабилност и принуждават Русия да предприеме ответни мерки. Въпреки това той изтъкнал, че високото ниво на сътрудничество с Беларус позволява успешно да бъдат решени въпросите за укрепването на военния потенциал на Съюзната държава.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.