Русия започна производството на С-400 за Индия

Русия започна производството на С-400 за Индия


В Русия започна работата по зенитно-ракетните системи С-400 “Триумф” за Индия, предаде “Российская газета”.

“Нашите производители, включително концерн ВКО “Алмаз Антей”, пристъпиха към изпълнението на договорните си задължения, които ще бъдат приключени точно и в срок”, каза пред “Интерфакс” руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров. Той подчерта, че договорът е много важен и за двете страни и демонстрира стратегическото ниво на партньорството между Москва и Делхи.

По-рано директорът на “Рособоронекспорт” Александър Михеев съобщи, че договорът за доставка на “Триумф” в Индия е влязъл в сила, а вицепремиерът Юрий Борисов, потвърди, че Русия вече получава авансови плащания по сделката.

Договорът за продажба на Индия на пет полкови комплекта от системата за ПВО С-400 бе подписан през октомври 2018 г. на среща на държавните глави на Русия и Индия в Делхи. Стойността му е над $5 милиарда.

С-400 “Триумф” е зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег, предназначен за прехващане на всички видове въздушни цели на разстояние до 400 км във всякакъв диапазон на височината. Първият чуждестранен купувач на системата бе Китай, който след изпитанията я призна за най-добрия комплекс за ПВО в света. Договори за доставка на руски зенитни системи сключиха и Индия и Турция. Споразумение бе постигнато и със Саудитска Арабия.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.