Рогозин: Русия направи най-мощния ракетен двигател в света

Рогозин: Русия направи най-мощния ракетен двигател в света

В НПО “Энергомаш” (Химки, Московска област) сглобиха първия екземпляр на двигател РД-171МВ за перспективната ракета от среден клас “Союз-5” (“Иртыш”). В момента той се готви за изпитания, съобщи шефът на “Роскосмос” Дмитрий Рогозин, цитиран от “Взгляд“.

“По мощността си той няма равен в света”, подчерта Рогозин в своя Twitter профил.

View image on TwitterView image on Twitter

Дмитрий Рогозин

@Rogozin

Первый двигатель РД-171МВ для новейшей ракеты среднего класса Союз-5 “Иртыш” собран на подмосковном “НПО Энергомаш” и готовится к огневым испытаниям. По мощности ему нет равных в мире

454 people are talking about this

При създаването на двигателя РД-171МВ за първи път в отрасъла е използвано цифрово проектиране и производство.

По-рано през февруари беше съобщено, че ракетно-космическият център “Прогрес” (част от “Роскосмос”) води идеен проект за нова руска ракета-носител с космическо предназначение “Союз-7” с условно название “Волга”, в който ще се използват доставяните в САЩ двигатели РД-180, а не РД-171МВ.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.