Раде Станчич: Насилието ражда насилие

Раде Станчич: Насилието ражда насилие


Раде Станчич, сръбски гражданин в Швейцария, показа нагледно как насилието ражда насилие !

Раните не зарастват: Сърбин преби пилот, бомбардирал Сърбия
Раде Станчич от сръбския град Лозница пребил в кафене в Цюрих английски пилот, след като го чул на съседната маса с гордост да разказва, че е бомбардирал Сърбия през 1999 г.

Накрая сърбинът му казал: “Отсега нататък, когато се погледнеш в огледалото, ще се се сещаш за сърбите, които си убивал!”
Раде Станчич бил в кафенето със свой приятел и двамата разговаряли.
“Англичанинът на съседната маса беше заедно с местен политик и в един момент му каза, че е бил военен пилот и с гордост разказваше, че е бомбардирал “шибаните сърби”. Раде Станчич и приятелят му замълчали, когато чули англичанинът да споменава сърбите и 1999 г., разказва източник на сръбското издание “Информер”.

Тогава Станчич станал от масата и тръгнал към англичанина и неговия приятел.
“Обърна се към него любезно. Извини се и каза, че случайно чул разказа за бомбардировките на Сърбия. Когато англичанинът потвърди, Раде му каза, че добре ще запомни сърбите. Започна да го удря с юмруци, а след това грабна стъклената захарница и започна да удря с нея британеца. Бившият пилот беше целият в кръв, а приятелят му гледаше случващото се в шок”, разказа очевидецът.


Loading...

Никой в кафенето не посмял да се намеси. Тогава Раде Станчич казал на пилота: “Когато се погледнеш в огледалото, ще се сещаш за всички сърби и невинни деца, които се убил”.
След това Станчич избягал от кафенето. По неофициална информация той веднага е напуснал Швейцария. Англичанинът бил отведен в болница.
Автор: Елка Василева
Източник: dnes.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.