Вижте оръжието с което пазят Путин +ВИДЕО

Вижте оръжието с което пазят Путин +ВИДЕО


Вижте оръжието с което пазят Путин!
В Русия е разработен най-мощният и компактен пистолет, оръжието което влиза на въоръжение във военните и други правителствени служби
Става въпрос за самозареждащия пистолет „Сердюков”.
Става въпрос за самозареждащия пистолет „Сердюков”. От скоро охраната на руския президент Владимир Путин го използва масово.

Руският конструктор Пьотър Иванович Сердюков е направил революционен скок в сферата на проектиране на пистолети.

За разлика от широко известните пистолети Тулски Токарев (ТТ) и пистолет Макаров (ПВ), при които са частично копирани водещи световни оръжия, Сердюков заедно със своя конструкторски колектив в Климовск (Московска област) са разработили абсолютно руски, без грам копиране, нов пистолет и съответно специален за него патрон.

Това е станало в началото на 90-те години. Неговата разработка – самозареждащият се пистолет Сердюков (СПС), бе определен като главното индивидуално оръжие за работещите в специалните служби на Русия. Към момента пистолетът вече влиза като арсенал във въоръжените сили на Русия.

Интересен е фактът, че през 1997 година СПС е демонстриран на един от полигоните на морската пехота в САЩ. При тестове са пробити всички изложени на обстрел бронежилетки на военните, които охраняват първите държавни мъже в САЩ, включително и президента.


Loading...

СПС е на масово въоръжение във Федералната служба за охрана на Русия. Но когато охранителите на Путин го съпровождат на територията на Америка, на тях им е забранено да го носят, а ако случайно го носят, го оставят на съхранение в американска служба. На територията на САЩ руските гардове ползват други пистолети, които са по-малко мощни.
Източник: Blife.eu

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.