Представиха най-новия изтребител Су-57 пред премиера на Малайзия

Представиха най-новия изтребител Су-57 пред премиера на Малайзия


На военно-техническото изложение LIMA 2019 бе проведена демонстрация на най-новия руски изтребител Су-57, съобщи “Российская газета”. Самолетът пето поколение бе представен пред премиера на Малайзия Махатхир Мохамад.

“Показахме на г-н Махатхир Мохамад Су-35, който ще замени Су-30СМ, самолетът МиГ-35, който се надяваме да бъде доставен в много страни, включително в Малайзия, както и разбира се основната новост – самолетът пето поколение, който все още не сме доставили на никого, но се надявам, че и този период ни очаква в бъдеще”, каза пред ТАСС главата на Обединената авиостроителна корпорация Юрий Слюсар.

За момента няма подробности за демонстрацията на изтребителя.

Благодарение на новата си силова установка руският самолет от пето поколение Су-57 лети със свръхзвукова безфорсажна крайцерска скорост. Неговата свръхманевреност е обезпечена от два мощни двигателя с управляеми вектори на тягата, заради което във въздуха самолетът може да се завърта почти на място. Шест радиолокационни системи осигуряват 360-градусова видимост. Иновативният комплекс за радиоелектронна борба “Хималаи” позволява на самолета да остава невидим за вражеските радари.

Според авторитетното американско издание The National Interest руският Су-57 превъзхожда американския F-35 по далечина на полета, скорост и маневреност, а американският изтребител пък е по-слабо забележим и може да координира действията на други самолети във вражеското въздушно пространство.

Анализаторите смятат, че основната задача на Су-57 е да завоюва превъзходство във въздуха. В рамките на подобен подход руският изтребител не се нуждае от по-висока незабележимост и някои от функциите на F-35.

А ние за Ф-16 си мечтаем както казва Медведев самолети могат да долетят от всякъде ама Газ не !

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.