Русия и Китай готвят съвместни военноморски учения

Русия и Китай готвят съвместни военноморски учения

Русия и Китай готвят.. ВИЖ ПОВЕЧЕ..
Военно-морският флот на Русия и военноморските сили на Китай ще проведат двустранни военноморски учения под название “Морско взаимодействие” в края на април-началото на май. Това съобщиха от пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от РИА “Новости”.

“Военноморският флот на Русия и военноморските сили на Китайската народна република ще проведат ежегодните двустранни военноморски учения “Морско взаимодействие” в края на април-началото на май”, се посочва в съобщението.

Делегация на китайските военноморски сили, оглавявана от контраадмирал Ян Джънмин, пристигна в Петербург във вторник (26 март), за да се включи в конференция с участието на делегация офицери от Главното командване на Тихоокеанския флот на Русия, оглавявана от контраадмирал Александър Шуванов. Целта е да се обсъдят подготовките за предстоящото учение.

В рамките на “Морско взаимодействие 2019” руските и китайските моряци ще отработят епизоди на съвместно маневриране, организиране на комуникации, изпълняване на ракетна и артилерийска стрелба по морски и въздушни цели, както и издирвателно-спасителни дейности. Освен надводни сили, в маневрите ще бъде задействана и морската авиация на китайските ВМС, както и дизел-електрически подводници на двете страни.

“Планира се отрядът от кораби на Тихоокеанския флот да бъде оглавен от флагмана на Тихоокеанския флот – гвардейския ракетен крайцер “Варяг”, се посочва в съобщението.

А Българската армия не могат да си обуят кубинките дето се казва ! Срам и позор до каде позволихме да стигнем !

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.