Около Русия се формира интегрирано радарно поле, което открива цели на 2000 км

Около Русия се формира интегрирано радарно поле, което открива цели на 2000 км
Около границите на Русия ще бъде създадено непрекъснато радиолокационно поле, което ще позволява проследяване на ранни пускове на крилати ракети, бойни самолети и други въздушни цели, съобщиха от министерството на отбраната на Руската федерация, цитирани от РИА “Новости”.

Новата система ще включва задхоризонтни станции тип “Контейнер”. Първата от тях вече е застъпила на бойно дежурство в Мордовия.

С нейна помощ е възможно провеждането на денонощно радиолокационно разузнаване в западните и южните стратегически направления.

Следващата станция от този тип трябва да покрива арктическото направление, пише “Российская газета”.

Трябва да се отбележи, че понастоящем в Русия е създадено непрекъснато радиолокационно поле за системи за предупреждение за ракетно нападение.

То включва радиолокационни станции от типа “Воронеж”, чиято основна задача е да проследяват пусковете на балистични ракети към руска територия.

По-рано беше съобщено, че задхоризонтните радиолокатори “Подсолнух” са разгърнати в Далечния изток и Прибалтийския регион.

Те са способни да откриват надводни и въздушни цели на разстояние 200 мили (321 км). / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.