Новата руска винтовка елиминира снайпер от два километра разстояние

Новата руска винтовка елиминира снайпер от два километра разстояние
Новата руска винтовка елиминира снайпер от два километра разстояние

Вижте новата руска винтовка която елиминира снайпер от два километра разстояние с невероятна точност !

В Русия се броят на пръсти частните оръжейни производства, способни да създават качествени, ефективни и високоточни системи без държавни инвестиции за милиони. Още по-малко са онези, които произвеждат не само оръжие от среден клас, но и истински иновационни образци, пише на сайта си ТВ „Зведа”.
Винтовките, създадени от Владислав Лобаев в Калужска област отдавна излизат извън рамките на обикновеното снайперистко въоръжение. Модерните високоточни снайперистки системи на „Лобаев армс” отдавна вече не са в общовойсковото въоръжение.

DXL-2

DXL-2Високата цена, вниманието към детайлите – това са първите впечатления от най-новите винтовки на компанията на Лобаев – DXL-2. Снайперисти, спортисти и оръжейни ценители единодушно смятат, че „лобаевската” винтовка е една от най-добрите пушки, които могат да се купят с пари.

Уникалната в техническо отношения винтовка е с минимални пропуски, техническа точност до 0,35 метра за акър на разстояние 100 метра при автоматична стрелба в рамките на 5 последователни изстрела.

Калибърът на винтовката е един от най-успешните при снайперисткото въоръжение – 308 „Уинчестър”, който е един от най-стабилните боеприпаси за далечна стрелба. Въпреки, че сериозният боеприпас предизвиква силен откат при стрелба, DXL-2 няма подобен проблем. Отделните елементи на винтовката са разработени така, че откатът не се усеща по-силно, отколкото при стрелба с обикновен пистолет.

Разработчиците смятат да пуснат и по-тежък вариант на винтовката, който ще прилича повече на малка гаубица, способна да убие и динозавър, въпреки, че боеприпасът за нея ще бъде 408 „ЧейТак”, с който беше поставен световен рекорд по далечна стрелба – 3440 метра.

ДВЛ-10

ДВЛ-10
Може би най-необикновената винтовка, която сме виждали. Твърде дълго време е отнело да се разбере точно към кой клас принадлежи това оръжие. Съмненията били разсеяни от самия основател на компанията-производител Владислав Лобаев. „Като цяло ДВЛ-10 може да се използва ефективно както в полицейските спецчасти, така и в армейските подразделения. Тук има за всеки по нещо”, разказва в ексклузивно интервю за ТВ „Звезда” руският оръжейник.

Качествата на винтовката позволяват стрелба във всякакви условия – в гората, в града, навсякъде, където трябва да се изстреля 308-калибров боеприпас на разстояние хиляди метри. Точността на ДВЛ-110 е традиционна – 0,4 метра за акър на разстояние от 100 метра при автоматична стрелба от 5 последователни изстрела. Винтовката е лека и компактна – пълнител с 10 патрона, с които достатъчно дълго време може да се поддържа високоточна стрелба.

Играчки за възрастни

Залавянето на бандити в градски условия няма нищо общо с контраснайперистката стрелба. Реалиите на съвременната война отдавна за разкрили нуждата от контраснайперистки групи – специално обучени стрелци , чиято цел е изтребване на вражеските снайперисти. Основните спорове са около това с каква винтовка трябва да бъдат въоръжени те.

При контраснайперска стрелба в западните страни се използват винтовки с най-различен калибър – от 308 до 50BMG. Но онези, чийто кумир е полковник Джеф Купър, наставник в западната школа за бойна стрелба, знаят, че всяка конкретна задача изисква различна винтовка. Руската философия при контраснайперистка стрелба е винтовка DXL-4 с боеприпас 408. Масивният боеприпас може да унищожи противниковия снайпер на разстояние до две хиляди и петстотин километра. Пораженията от такава винтовка е трудно да бъдат описани с думи, а и е трудно да се обясни, как именно стреля винтовка с точност до 0,45 МОА, когато целта едва се вижда през оптичния мерник.Руски снайпер

Скептичните настроения по повод на новата винтовка на Лобаев обаче се разсейват, когато се включва и Никълъс Смит, американски спортист-стрелец, бивш снайперист от американската пехота, понастоящем инструктор по високоточна стрелба.

„Когато мой приятел ми се обади и ми каза, че руските винтовки стрелят най-далеч, си помислих, че това е някаква измислица. След това гледах един репортаж и разбрах, че този мъж от града, чието име дори не мога да произнеса, е успял да постигне феноменално ниво на стрелба що се отнася до разстояние и качество. Прочетох повече за това, какво правят руснаците и разбрах, че те са сериозни играчи на световния пазар за снайперистко въоръжение”, заявява в интервю за ТВ „Звезда” бившият американски снайперист.

Освен точността, DXL-4 притежава температурен диапазон на действие, какъвто нямат повечето оръжия на най-добите производители. Винтовката действа от -45 до +65 градуса по Целзий, а това означава, че руският армейски снайпер може спокойно да стреля с нея дори в Арктика, без да се безпокои, че тя ще го подведе.

Много армейски снайперисти смятат, че именно от такава винтовка се е нуждаела руската армия, от „цар винтовка” на снапйеристкото въоръжение.
Руски снайпер


Loading...

Източник: infobalkani.wordpress.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.