Американски експерт: Русия показа висок потенциал на Черноморския флот

Американски експерт: Русия показа висок потенциал на Черноморския флот


Русия и нейният Черноморски флот !
Руският флот достигнал значителен прогрес в използване на технологиите и обучението на персонала
Руските военни операции в Сирия показаха висок военен потенциал на Черноморски флот, обаче някои руски кораби може да се окажат за Москва твърде скъпи, счита директорът за изучаване на потенциала на Русия при военноморския колеж на САЩ професор Майкъл Петерсен.
„Едно от нещата, които аз намирам за много интересни в операциите на Русия в Сирия, че Русия демонстрира експедиционния потенциал на Черноморския флот. Аз не мисля, че те биха могли да го направят преди 10 г., но сега намесата в Сирия се осъществява с използване мощностите на Черноморския флот” – цитира го Sputnik.

Според експерта, руският флот през последните години достигна значителен прогрес в използване на технологиите и обучението на персонала.

„Считам, че издръжката на някои от носителите на морското базиране, е възможно да струват скъпо на военния бюджет на Русия. Издръжката на подводниците от серията „Северодвинск” е чудовищно скъпа, все още не са решени проблемите с балистичните ракети „Булава”, с които са снабдени подводниците, а освен това има проблеми със закупуването за тях на турбореактивни двигатели поради въпроса с Украйна” – добавил той.

Петерсен също засегнал темата за разширяване на руското присъствие в Арктика. Според него, САЩ и НАТО трябва внимателно да следят нарастването на военните възможности на Русия в Арктика.

„Те разширяват своите възможности там, те винаги са имали огромен потенциал за действие в Арктика и сега увеличават силите си. Това дава повод за замисляне относно неотдавнашната история относно сътрудничество относно Арктика” – казал Петерсен.


Loading...

„Русия – по мое мнение, макар някои да не са съгласни – основно играят в Арктика по правилата и показаха полезна степен на сътрудничество в Арктика… Аз, както и преди считам, че можем да намерим област за сътрудничество” – добавил експертът.
Източник:blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.