“Не очакваха подобно нещо”: легендарният пилот Пугачов разказа за първата “кобра” на Су-27

"Не очакваха подобно нещо": легендарният пилот Пугачов разказа за първата "кобра" на Су-27
Летецът изпитател и Герой на Съветския съюз Виктор Пугачов разказа как съветският самолет “Сухой” се е появил на френското самолетно изложение “Льо Бурже”, съобщи РИА “Новости”.

През 1989 г. Пугачов и неговият изтребител Су-27 показват на европейската публика фигурата от висшия пилотаж “кобра”.

Според пилота нито журналистите, нито авиационните специалисти не са очаквали самолетът да демонстрира подобни възможности.

Френските експерти не можели да повярват, че съветските изтребители са долетели от Москва в Париж без междинно кацане.

“Демонстрацията на самолетите Су-27 и МиГ-29 показа на света нашите авиационни технологии. Преди това се смяташе, че в СССР няма такива самолети”, сподели пилотът пред ТВ канала “Звезда”.

Той отбеляза още, че изпълнението на фигури от висшия пилотаж е позволило на Съветския съюз да докаже на останалите държави, че съветските авиационни технологии изпреварват чуждестранните с 10-15 години.

Виктор Пугачов има 13 световни рекорда. През 1989 г. той за първи път приземява тежък изтребител на палубата на съветския самолетоносач “Тбилиси” (днешният “Адмирал Кузнецов”). / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.