Най-модерните единици в руската армия се въоръжиха с най-новите гаубици

Най-модерните единици в руската армия се въоръжиха с най-новите гаубици


Артилеристите от Висленската мотострелкова дивизия във Вороженска област вече са въоръжени със самоходни гаубици “Мста-СМ2” най-нов образец, съобщи “Российская газета”. Модернизираните самоходни съоръжения са с високо темпо на стрелба – над 10 изстрела в минута.

Повишената огнева мощ е постигната благодарение на усъвършенстваната конструкция на механизма за зареждане на 152-милиметровото оръдие. Дивизията е получила над 20 дълбоко модернизирани самоходни гаубици.

“Подразделенията преминаха курс за теоретична подготовка и пристъпиха към усвояването на новата техника. Механиците извършиха оглед на бойните машини и започнаха действия по управление на самоходните гаубици”, разказаха от пресслужбата на Западния военен окръг.

САУ “Мста-СМ2” е предназначена за унищожаване на минометни и артилерийски батареи, бронирана техника, сили за ПВО и ПРО, жива сила на противника. 152-мм оръдие може да стреля на разстояние от 30 км с обикновени боеприпаси и на 25 км с високоточни управляеми снаряди. Благодарение на високата скорострелност в най-новата версия на самоходните машини е реализирана функция за огневи налет, при която няколко снаряда се изстрелват един след друг по различни траектории и стигат към целта едновременно. Модернизираните машини разполагат и с комплекс за защита от високоточно оръжие “Накидка”.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.