Министерството на отбраната ще приеме на въоръжение ЗРК “Сосна”

Министерството на отбраната ще приеме на въоръжение ЗРК "Сосна"
Според резултатите от проведените изпитания, министерството на отбраната реши да приеме на въоръжение най-новия зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) “Сосна”, съобщиха от холдинга “Високоточни комплекси” (част от “Ростех”).

Доставката на машините е насрочена за 2022 г., съобщава “Взгляд“.

По-рано в мрежата се появи видеозапис на управляемия зенитен ракетен комплекс “Сосна”, който премина всички държавни изпитания.

ЗРК “Сосна” се отличава с висока ефективност и точност на поразяване на средствата за въздушно нападение, висока устойчивост на бойното поле, а също така и пълна автоматизация на процеса на бойна работа и много малко време за реакция.

Освен това комплексът притежава рекорден обсег на поразяване сред руските и чуждестранните си аналози с лазерно-лъчева система за насочване.

12-те транспортно-пускови контейнера могат да се разположат не само на шаси от БМП-3: ЗРК е приспособен и за шаси от БТР-82А и дори за шаси на верижен МТЛБ. Екипажът му е от двама души – механик-водач и оператор-артилерист.

“Най-важната характеристика на машината е, че вражеските радиолокационни станции не могат да я открият”, каза заместник-техническият директор на АО “КБточмаш Нуделман” Владимир Уклеев. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.