Към 2040 г. Русия ще бъде основен доставчик на газ в Европа

Към 2040 г. Русия ще бъде основен доставчик на газ в Европа

Въпреки прогнозите, че търсенето на синьо гориво в Европа драстично ще намалее, според Международната агенция по енергетика (МАЕ), към 2040 г. Русия ще бъде основен доставчик на газ за Европейския съюз.

Търсенето на газ в Европа ще започне да спада към 2020-та г., а до 2040 г. намалението ще бъде 16,4% в сравнение с 2017 г., твърдят от МАЕ.

Тъй като страните от ЕС са намалили собственото си производство на газ, до 2025 г. те ще увеличат вноса с 86%, съобщават медии.

Русия ще остане най-големият доставчик на евтин газ в региона, добавят експерти.

Според сценария на МАЕ до 2040 г. търсенето на газ в света ще скочи с 45% в сравнение с миналата година. Основните потребители на газ ще бъдат Китай и страните от Близкия изток, а Индия ще изразходва три пъти повече газ. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.