Кремъл: НАТО е реликва от миналото

 Кремъл: НАТО е реликва от миналото


Кремъл подкрепя оценката на избрания президент на САЩ Доналд Тръмп, че НАТО е остаряла организация. Това заяви в понеделник (16 януари) говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от Lenta.ru.

“Това е реликва, и ние сме съгласни с това. Това е организация, чиято системна цел е конфронтация”, каза Песков. Той изрази съмнение, че НАТО е съвременна структура, “отговаряща на идеята за стабилност и сигурност”.
По-рано в понеделник Тръмп заяви, в интервю за “Таймс” и “Билд”, че НАТО има два основни проблема: първо, организацията е остаряла и второ, страните-членки “вече не плащат това, което трябва да плащат”, заяви републиканецът.


Loading...

Песков коментира и изказването на Тръмп, че САЩ биха свалили санкциите срещу Русия, ако Москва сключи сделка за съкращаване на ядреното въоръжение. “В момента не се водят никакви преговори по този въпрос”, каза Песков пред журналисти. Той отбеляза, че руските санкции не са въпрос от дневния ред на Русия както във вътрешен план, така и от гледна точка на общуването с чуждестранни партньори, съобщи РИА “Новости”.
Източник: pan.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.