Китай започна патрули над Южнокитайско море

Китай започна патрули над Южнокитайско море


ТАСС: ВВС на Китай ще извършват редовни въздушни патрули над Южнокитайско море

Пекин. ВВС на Народноосвободителната армия на Китай ще извършват редовен патрул във въздушното пространство над Южнокитайско море, предава ТАСС.
Това заяви в четвъртък говорителят на ВВС на китайската армия Шен Цзинке.

„Ще се провеждат редовни патрулни полети над Южнокитайско море“, заяви той.
Шен Цзинке отбеляза, че през юли тази година в патрулирането над островите и рифовете в региона са участвали стратегическите бомбардировачи Н-6К, изтребители, разузнавателни самолети и въздушни станции за гориво.

„ВВС се стреми да моделира бойната обстановка над морето, да повиши готовността за противостоене на заплахите за сигурността и да защитава суверенитета и сигурността на държавата“, подчерта той.
Шен Цзинке също отбеляза, че ВВС на китайската армия ще продължат да патрулират зоната за идентификация пред противовъздушната отбрана в Източнокитайско море.


Loading...

Превод и редакция: Венцислав Съботинов
Източник:pan.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.