Изтребителят пето поколение Су-57 ще получи ракета “въздух-въздух” с голям обсег

Изтребителят пето поколение Су-57 ще получи ракета "въздух-въздух" с голям обсег
Самолетът ще носи Р-37M, която ще бъде инсталирана на външно окачване.

Изтребителят пето поколение Су-57 (ПАК ФА) ще получи най-новата свръхзвукова ракета Р-37M, каза генералния директор на корпорацията “Тактическо ракетно въоръжение” Борис Обносов, цитиран от ТВ “Звезда“.

“Да, разбира се, че ракетата ще бъде инсталирана на външно окачване”, потвърди Обносов.

Ракетата P-37M е с дължина 4.06 м и тежи повече от 500 кг. Максималната ѝ скорост на изстрелване е около 300 км, а височината на поразяване на целите е от 15 до 25 км.


Виталий В. Кузмин

Tя може да поразява изтребители, щурмови самолети, бомбардировачи, крилати ракети и хеликоптери по всяко време, включително и в условията на радиоелектронна война. В момента се използва за изтребителите МиГ-31, Су-27, Су-35.

Трябва да се отбележи, че ракетата с най-голям обхват във ВВС на САЩ – AIM-152 AAAM е в състояние да елиминира цели в максимален обхват от 270 км. Тя обаче така и не е приета на въоръжение. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.