Кадри с изстрели от “Бастион” предизвикаха паника у британците

Кадри с изстрели от "Бастион" предизвикаха паника у британците
Видеоклип от тренировките на Северния флот, на които се демонстрират функциите на крайбрежния комплекс “Бастион”, изплаши британския таблоид The Daily Express, който отбеляза, че “Русия застрашава с трета световна война”.

Това гласи и заглавието на статията с допълнение, че “Путин е одобрил първото изстрелване на свръхзвукова ракета”. Не се посочва дали това е сторено срещи реални цели, а статията е публикувана с колаж, на който руският президент Владимир Путин е представен на фона на летящи ракети.

“Видеокадрите, които раздвижиха кръвта във вените, показват изстрелването на свръхзвукова ракета “Оникс” от остров Котелни”, твърди се в статията.

Изданието посочва, че пускът се е състоял в Арктика, което съвпада със съобщенията на Москва за наличието на минерални резерви под арктическия лед.

Статията обаче не обяснява как това е свързано ракетните пускове.

Накрая се твърди, че за първи път по време на тактически тренировки в Арктика Северния флот е използвал крайбрежната ракетна система “Бастион”.

Целта ѝ се е намирала в Лаптево море, на 60 км от “Бастиона”. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.