Започнаха тестовете на революционната комуникационна система С-111 на изтребителя Су-57

Започнаха тестовете на революционната комуникационна система С-111 на изтребителя Су-57
На руския изтребител пето поколение Су-57 в момента се провеждат изпитания на комуникационната система от ново поколение С-111.

Благодарение на новите технологии комплексът е способен да работи в синергия – ефект, който бе невъзможен при реализацията на функциите на отделните системи,

Това съобщи “Российская газета“, като цитира производителят “Роселектроника” (част от “Ростех”).

С-111 осигурява телефонна радиовръзка и затворен обмен на данни между летателни апарати и наземни пунктове за управление.

За предаване на данните в единен цифров формат се използват високоскоростни магистрали.

Радиусът на действие на новото бордово оборудване е до 1500 км, което позволява да се използват всички възможности за връзки дълбоко отвъд фронтовата линия.

В момента приключват и държавните изпитания на наземен комплекс за въздушни връзки, който осигурява високоскоростен обмен на информация със самолети на фронтовата авиация. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.