Жена за един милион долара + СНИМКИ

Жена за един милион долара + СНИМКИ


“Ислямска държава” обяви награда от един милион долара за главата на студентката от Дания Джоана Палани. Младата жена е взела участие в борбата срещу ИДИЛ на страната на кюрдската съпротива, съобщава Mirror.

Палани е родена през 1993 г. в бежански лагер на ООн в иракския град Рамади, където идва семейството ѝ след ислямската революция в Иран. В средата на деветдесетте години семейството ѝ заминава за Дания. Тук Джоана завършва училище, постъпва в колеж и се увлича по спортна стрелба.

Млада жена е решила да се откаже от университета, за да се занимава с ново хоби – битка на предната линия срещу ISIS. Жената предпочела да отиде в Сирия и да се бори за хората, които не искат да се борят за страната си. Джоана Палани е само на 22 години, но това изобщо не и попречило да се изправи срещу най-смъртоносните си опоненти. През последните месеци в Сирия, дамата споделя, че ISIS са изключително лесни за откриване и неутрализирани и жената изпитва толкова жестока омраза към тях, заради всичките сексуални атаки над по-младите.Джоана Палани.

Джоана се научила да стреля с оръжие още в колежа. Пристигайки в Сирия, дамата започнала да обучава и останалите жени, които да се бият срещу злодеите. Джоана идва от Дания и напуска колежа през 2014 година. В началото се е борела в Ирак, а след това започнала да се сражава директно в Сирия.Джоана Палани.

Зловещо преживяване било и смъртта на нейният приятел, който бил застрелян от снайперист, ориентирал се само по пламъка от цигарата. Сега жената се занимава с обучението на всички кюрдски доброволци, които вярват, че в тази страна има още много живот. Мотивацията й се повишавала постоянно, след като получавала писма на жертви на изнасилване, които обикновено се превръщат в инкубатори за великите бойци, които трябва да продължат свещеното дело на ISIS.

Тя пристига в Сирия през 2011 г. и в началото воюва срещу правителствената армия, но след това се включва в борбата срещу “Ислямска държава” и активно участва в защитата на Кобани.

Благодарение на стрелковите си умения доскорошната студентка става снайперистка и по собствените ѝ думи е застреляла над 100 джихадисти.


Loading...

Джоана, както вече информира БЛИЦ, бе арестувана, когато се завръща в Дания, тъй като страната забранява на гражданите си да участват във военни конфликти. Тя прекара няколко седмици в затвора и бе освободена в навечерието на Коледа.
Източници: БЛИЦ и men.hotnews.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.