Експерт: Вече има джихадисти-любители

Експерт: Вече има джихадисти-любители
Експерт: Вече има джихадисти-любители

Случилото се в Лондон е типичен терористичен акт. Това коментира за Радио „Фокус“ Иван Бояджиев, експерт по сигурността. Според него действията на Скотланд Ярд в момента са добра превенция, отчитайки възможността за още един подобен акт в близост.

„Това е новата тактика на „Ислямска държава“ – да не са големи взривове с много жертви, а такива на много места, малки, драстични нападения. От друга страна, по нашите изследвания и разсъждения, които правим може би се появява една нова категория джихадисти – „любители“, които не са свързани с „Ислямска държава“, не са обучавани на територията на „Ислямска държава“, но са или психически мръднали или нещо друго са обидени и могат да използват в полза и всичко, което прави „Ислямска държава“, за да нанасят те поражения на обикновените граждани“, коментира Иван Бояджиев.


Loading...

Според него „Ислямска държава“ дори и да не са извършили даден атентат поемат отговорността, за да си издигат авторитета. Освен това убеждават своите привърженици да извършват навсякъде терористични актове, да плашат гражданите и да всяват страх в обществата.
Източник: frognews.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.