Дойде и този ден: тактическите изтребители МиГ-35 от поколение 4++ влязоха в руската армия

Дойде и този ден: тактическите изтребители МиГ-35 от поколение 4++ влязоха в руската армия
Руските Въздушно-космически сили получиха първите два нови изтребителя МиГ-35, съобщи в интервю за РИА “Новости” генералният директор на руската самолетостроителна корпорация “МиГ” Иля Тарасенко.

“За последните три години направихме сериозен прорив по програмата за МиГ-35. В най-кратки срокове пуснахме производството на този самолет, проведохме изпитанията, за 2,5 години стигнахме от опитно-конструкторски работи до договор с министерството на отбраната”, каза той.

По негови думи до края на годината ще бъдат доставени още четири изтребителя.

От корпорацията планират да подпишат още един договор с министерството относно доставките на МиГ-35, отбеляза Тарасенко.

МиГ-35 е най-новият многоцелеви изтребител от поколение 4++. Предназначен е за завоюване на господство във въздуха и нанасяне на удари по наземни и надводни цели зад пределите на противниковата противовъздушна отбрана.

Летателните му изпитания приключиха на 26 януари 2017 г., а на следващия ден в Подмосковието се състоя международната презентация на самолета.

На форума “Армия-2018” военното ведомство и корпорацията подписаха договор за доставките на 6 такива изтребителя до 2023 г. в едноместна и двуместна (учебно-бойна) модификация “С” и “УБ”. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.