Директорът на “МиГ”: Работим по пето поколение изтребиел МиГ-41

Директорът на "МиГ": Работим по пето поколение изтребиел МиГ-41
Руската самолетостроителна корпорация “МиГ” работи по проект за изтребители пето поколение МиГ-41, съобщи генералният директор на корпорацията Иля Тарасенко.

“Не, това не е измишльотина, това е стар проект. В момента в рамките на Обединената корпорация за производство на самолети се работи интензивно по този въпрос и скоро ще представим проекта на обществеността”, каза Тарасенко, цитирана от руските медии.

През август миналата година Тарасенко обяви, че доставката на най-новия МиГ-41 за Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия вероятно ще започне в средата на 20-те години на XXI век.

Знаете ли, че руските ВКС ще получат още 30 бойни самолета, системи С-300 и мощни радари “Каста”!

Въздушно-космическите войски ще получат над 30 нови и ремонтирани самолети, съобщава “Взгляд”, като пояснява, че сред тях ще има 5 нови самолета и 19 напълно модернизирани.

В допълнение към тях ВКС ще получат и противовъздушни ракетни системи С-300, както и 36 нови и 9 модернизирани триизмерни радарни станции “Каста 2-2”, които да се грижат за откриването на самолети, хеликоптери, ракети и други въздушни обекти на малки височини, включително и екстремно нисколетящи. Освен това ВКС ще попълнят военните си хангари с над 30 000 оръжия от различни типове.

“До края на тази година в рамките на изпълнението на държавните поръчки за ВКС на въоръжение ще постъпят още седем самолета Су-35С”, добавиха от военното министерство.

През 2017 г. руските ВКС получиха 191 самолета и вертолета (включително нови и ремонтирани), за което съобщи лично министърът на отбраната. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.