Далечен удар: Новото поколение ракети за Су-57 ще има два пъти по-голям обхват

Далечен удар: Новото поколение ракети за Су-57 ще има два пъти по-голям обхват
Многоцелевият изтребител пето поколение Су-57 ще се сдобие с нови ракети клас “въздух-земя”.

Параметрите на ефективния им обхват ще позволят атака срещу вражески цели в зони, които не са покрити от противовъздушната отбрана (ПВО).

“Нашите оръжия клас “въздух-земя” – противокорабни и противорадарни, трябва да са слабо забележими, да са много точни и устойчиви на смущения.

Разбира се, друг важен параметър е техният максимален обхват, който гарантира унищожаването на голям спектър от вражески цели извън зоната на ПВО.

Това са основните изисквания към ракетното въоръжение, с което ще се снабди изтребителят пето поколение Су-57 “, заяви пред интернет портала “ТВ Звезда” генералният директор на корпорация “Тактическо ракетно въоръжение” Борис Обносов.

Той отбеляза, че ефективният обхват на ракетите се е увеличил двойно в сравнение с по-ранните модели.

Многоцелевият изтребител пето поколение Су-57 е проектиран и разработен от конструкторско бюро “Сухой” с прилагането на технология за намалена радарна забележимост.

Той е предназначен за борба с въздушни, сухопътни и военноморски вражески цели, които са защитени с помощта на ПВО, както и за операции за разузнаване и унищожаване на системите за командване и управление на вражеските ВВС.

Изтребителят има 14 точки за окачване на въоръжение.

Осем са във вътрешността на фюзелажа и шест са на външните носачи. За този самолет се разработва цял набор от оръжия (14 модела) клас “въздух-въздух”, “въздух-земя”, “въздух-море”, включително и високоточни авиобомби. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.