Гледна точка! Днес е Празник

Гледна точка! Днес е Празник

Днес е Празник, завещан от нашите деди! Всеки трябва да празнува! Държавата- празнува и почивен ден, на населението даде! Църквата- празнува и празнични молитви от амвона ни заливат! Народа- юрна се по чевермета и поляни, кой където свари!

Дали сме наясно, че е срам и резил нашто поведение?
Какъв е смисъла на Празника и кой трябва да го празнува?
Свети Георги, бил покровител на войни и овчари!
Днес би трябвало да празнуват точно те! Само че имаме ли Армия? Не говорим за стотиците Генерали, Полковници и “Топ военни експерти”! Не говорим и за хилядите счетоводители, деловодители, шофьори на началници, секретарки. Войни, които да са истински, че да имат право с гордост да празнуват и на Парад, да маршируват!

Сега да питам за овцевъди- има ли?

Преди да дойде “Демокрацията”, в България се отглеждаха 13 милиона овце.
Тогава имаше кой да празнува днешния ден! Сега обаче нещата са различни. Села са пусти опустели, без хора, без поминък!

Водим си децата в Зоопарка, да видят агнета, кози, че дори и във Цирка вече няма!
Сега Народе, агнешкото в магазина ни е внос и идва от майната си райна!
Нищо Ние пак на празнична софра ще се наредим, без срам и свян! Ще си празнуваме българския празник с вносното месце и снимките на нашите славни предци! Пак намерихме колая, да запазим банкета и да напълним шкембета! Дали ще има Празници след Нас, които да празнуват нашите деца? Айде стига с тез въпроси- тежки и Наздраве! Да му мисли който ще! Аз сега съм ангажиран!

Автор: Светлозар Димитров Минов.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.