В Русия пристигат 100 китайски специалисти, за да се обучават за работа на С-400 “Триумф”

Служители на китайската Народно-освободителна армия пристигат на обучение в Русия.

Около още 100 военни от Китай ще се обучават в Русия за експлоатация и приложение на системи С-400 “Триумф” като тази година се обучаваха от март до юни.

Те ще служат на машините от втория полк системи, който трябва да бъде предаден на Китай през второто полугодие, съобщи за ТАСС военнодипломатически източник.

“Около 100 веоннослужещи от Народно-освободителната армия на Китай ще преминат подготовка в учебния център на Руската федерация по въпросите за експлоатация и бойна употреба на втория полкови комплект С-400, който трябва да бъде доставен в Китай през втората половина на годината”, каза събеседникът на агенцията.

От Федералната служба по военно-техническо сътрудничество на Русия не коментираха информацията.

Китай стана първият чуждестранен поръчител на С-400 “Триумф”, като бяха подписани договори за два полка. Доставката на първия беше приключена през пролетта на миналата година.

През декември 2018 г. Китай проведе успешни стрелби със системите, като порази с далекобойни ракети както балистически, така и аеродинамически цели на полигоните си. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.