В Русия започнаха изпитанията на нов антигравитационен костюм за пилотите на Су-57

В Русия започнаха изпитанията на нов антигравитационен костюм за пилотите на Су-57
В Русия тестват нови антигравитационни костюми за пилотите на изтребителите пето поколение Су-57. Това каза пред РИА “Новости”източник от отбранително-промишления комплекс на страната.

“Заводските проверки минаха, в момента тече финалният стадий – държавните летателни изпитания”, подчерта събеседникът на агенцията.

Костюмът представлява гащеризон с ръкавици и чорапи. В случай на претоварване той автоматично обгръща крайниците и корема на пилота, като пречи на кръвта да се оттича от мозъка и предотвратява опасността от загуба на съзнание.

Засега не е ясно кога ще приключат тестовете, но се знае, че веднага след това започва серийното производство на оборудването. През март бе съобщено, че “Сухой” е получил пет такива комплекта, а летателните им изпитания ще отнемат около половин година.

Друг източник съобщи, че в НПП “Звезда” е разработен комплекс от спасителни средства за пилотите на Су-57, включващ катапултно кресло.


Loading...

Су-57 е многофункционален изтребител от пето поколение, предназначен за унищожаване на всякакви видове въздушни цели на далечно и близко разстояние, поразяване на сухоземни и водни цели на противника с преодоляване на системите му за ПВО. Първият полет на Су-57 се състоя на 29 януари 2010 г. в Комсомолск-на-Амур. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.