В Русия в момента се строят 17 безпилотни подводници

В Русия в момента се строят 17 безпилотни подводници
В момента в Русия се разработват седемнадесет безпилотни подводни апарата, заяви президентът на Обединената корабостроителна корпорация Алексей Рахманов, цитиран от РИА “Новости”.

Тази информация той представи в рамките на презентация, посветена на перспективите пред руското корабостроене в близките 20 години. Съгласно данните от един от слайдовете, в момента в Русия се разработват 17 подводни безпилотни апарата.

“Следим какво се случва по света, включително и глайдерите, при които подводните апарати могат да се движат без дозареждане на батериите на две екваториални разстояния.

По същество всичко е много просто – докато нашите апарати все още се задвижват от витла, при глайдерите всичко е за сметка на увеличението и намалението на подемната сила, всъщност става въпрос за изпомпване и изхвърляне на баласта, като така те могат да изминават до 80 хил. километра”, сподели той в коментар на слайд, посветен на подводните безпилотни апарати. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.