Военно рали: Екстремно каране на тежки руски военни камиони (ВИДЕО)

Военно рали: Екстремно каране на тежки руски военни камиони (ВИДЕО)
По повод деня на Военния автомобилист на 29 май руското министерство на отбраната публикува видео с екстремни кадри от международното съревнование “Военно рали”, предаде “Российская газета“.

Във видеото се вижда как многотонни камиони форсират водни прегради с дълбочина над 1,5 м, носят се с висока скорост по различни препятствия и т.н. Показани са и фрагменти от надпревара по неравен терен в пясъците на Астраханска област, Калмикия и Тува.

Тази година съревнованията на шофьорите от армията ще се проведат край Кизил от 4 до 14 август. В тях за първи път ще участват военни от Беларус и Сърбия. Заедно с тях по трасето ще минат отбори от Русия, Китай и Узбекистан.

Състезателите ще преминат през четири етапа, всеки от които е с дължина от 150 до 250 км. В ралито ще участват руски бронирани автомобили 4х4, камиони 4х4 и 6х6.

Първата учебна автомобилна рота е сформирана на 29 май 1910 г. в Санкт Петербург. През годините на Великата отечествена война автомобилните части транспортират над 145 млн. т товари. Опитът в автотранспортното обезпечение, натрупан в Афганистан, се използва и за обезпечаване на войските в Северен Кавказ. Голяма роля изиграват военните автомобили и в борбата с международния тероризъм в Сирия. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.