Посочиха сроковете за създаване на модернизирана версия на хеликоптера “Алигатор”

Посочиха сроковете за създаване на модернизирана версия на хеликоптера "Алигатор"

Заместник-министърът на отбраната на Русия Алексей Криворучко съобщи, че до 2022 г. ще бъде създадена модернизирана версия на ударния вертолет Ка-52 “Алигатор”.

“В момента се извършват опитно-конструкторски работи, в резултат на което значително ще се подобрят характеристиките на вертолета Ка-52. По план те трябва да приключат през 2022 г.”, каза заместник-министърът на отбраната Алексей Криворучко, цитиран от “Взгляд“.

Както уточни генералният директор на холдинга “Вертолеты России” Андрей Богински, модернизираният “Алигатор” ще бъде оборудван с нови системи за захранване и откриване на цели, подобрена ще бъде и неговата защита.

“Машината “искаше” увеличение на обхвата на използване на авиационни оръжия. Втората важна задача е унифицирането на авиационните средства за поразяване с вертолети от семейството на “Ми”, добави той.

Заместник-министърът на отбраната заяви, че през 2020 г. министерството планира да сключи договор за закупуване на 114 модернизирани бойни хеликоптера Ка-52М.

Алексей Криворучко посочи също планирания брой хеликоптери Ка-52. “Сега заводът изпълнява дълъг държавен договор за доставка на разузнавателно-ударни хеликоптери Ка-52. До 2022 г. очакваме да получим още 30 машини, включително 8 хеликоптера до края на тази година”, каза той. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.