ВИДЕО: Северният флот унищожи цели в Арктика със системата “Бастион”

По време на тактически учения в Арктика Северният флот на Русия за първи път използва бреговата ракетна система “Бастион”, заяви говорителят на флота Вадим Серга.

Ученията се проведоха в района на архипелага Новосибирски острови,съобщават медии.

Командващият на Северния флот адмирал Николай Евменов съобщи за успешното поразяване на морски цели във водите на море Лаптеви. Те се намирали на разстояние 60 км от комплекса “Бастион” и са симулирали група от кораби.

Потвърдена бе готовността на комплекса за бойно дежурство в Арктика. Стрелбата беше извършена с противотанкови ракети “Оникс”.

По-рано за основна крайбрежна ракетна система се използваше комплексът “Рубеж”.

По време на учения през август корабите и крайбрежните системи на Тихоокеанския флот извършиха успешни атаки с крилати ракети от Охотско море и полуостров Камчатка срещу надводни цели. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.