ВИДЕО: Руският “Тор” за първи път свали летящ обект над Нова земя

ВИДЕО: Руският "Тор" за първи път свали летящ обект над Нова земя
На архипелага Нова земя зенитчици от Северния флот на Русия изпълниха стрелба от арктически зенитни ракетни комплекси “Тор-М2ДТ”, предаде “Российская газета“.

Новият ЗРК за първи път бе използван в обширните райони на Арктика.

Началникът на пресслужбата на Северния флот капитан първи ранг Вадим Сергa отбеляза, че зенитните ракетни комплекси са докарани на архипелага от големия десантен кораб “Кондопогa”. На място екипажът на “Тор-М2ДТ” е провел и учения.

Стрелбите са протекли при сложни атмосферни условия. Зенитчиците е трябвало да стрелят по въздушни цели както при пряка видимост, така и зад облаци. Те са се справили със задачата.

“Тор-М2Д” е арктически зенитен ракетен комплекс. Действа при всякакви климатични условия. Предназначен е за противовъздушна и противоракетна отбрана.

Може да защитава военни и граждански обекти от различни нападения – както от крилати ракети, така и от дронове, самолети, включително такива, оборудвани със стелт технология. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.