ВИДЕО: Моторизираните единици на Западния военен окръг тренират бой с дронове-самоубийци

ВИДЕО: Моторизираните единици на Западния военен окръг тренират бой с дронове-самоубийци
На учения във Воронежка област мотострелковите подразделения, подкрепени от бронетранспортьори, се противопоставиха на бойни дронове на условен противник.

Това съобщиха от пресслужбата на Западния военен окръг, цитирани от “Взгляд“.

В мрежата се появи и видео от боя.

https://www.youtube.com/watch?v=jPGwIUb3avU

В експерименталните учения първоначално предните патрули на противника бяха привлечени в зона със стрелба, където бяха покрити с артилерийски огън.

След това противникът вдигна във въздуха дронове-камикадзета, които трябваше да унищожат командния пункт. Мобилният щаб бе прикрит с димна завеса, активирани бяха подразделенията за химическа защита.

Специалистите от екипите за радиоелектронна борба блокираха каналите за управление на дроновете, а бойците от мотострелковите подразделения с помощта на бронетранспортьори БТР-82А свалиха няколко от безпилотните апарати.

Отработено бе и отражение на атака на условния противник срещу щаба. Ролята на диверсанти в учението “играха” спецназовци.

“Експерименталното учение продължи 7 дни под ръководството на командващия на войските на Западния военен окръг генерал-полковник Александър Журавльов.

В тях бяха задействани около 2000 военнослужещи и над 300 единици военна техника”, разказаха от щаба на Западния военен окръг. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.