ВИДЕО: Как Су-34 унищожи кораб в Каспийско море със свръхзвукова ракета “Криптон”

ВИДЕО: Как Су-34 унищожи кораб в Каспийско море със свръхзвукова ракета "Криптон"
В акваторията на Каспийско море по време на съвместни учения на сухопътните войски, авиацията и флота фронтови бомбардировач Су-34 потопи кораб-мишена със свръхзвукова противокорабна ракета Х-31А (по класификациите на НАТО – Crypton).

Видеозапис от учението се появи и в интернет.

Клипът е интересен с това, че в него се демонстрира моментът на прицелването на самолета, работата на пилотите по време на полета, както и кадри с обективния контрол с безпилотни летателни апарати.

Тактическата противокорабна свръхзвукова авиационна ракета Х-31А е предназначена за поразяване на бойни надводни кораби с водоизместимост до 8000 тона, както и десантни и транспортни съдове. Тя може да се използва на самолет-носител чиято бордова система на за прицел е с обсег на действие поне 50 километра. Скоростта на ракетата е до 1000 метра в секунда, а масата на бойната ѝ част е до 100 килограма.

Многосферните военни учения в Каспийско море започнаха на 18 юли. Те се провеждат под ръководството на командващия 4-а армия на ВВС и ПВО генерал-лейтенант Виктор Севостянов. В ученията участват над 10 кораба и съдове от Каспийския флот, както и 40 самолета.

Пускове на ракети и стрелба по цели упражниха и ескадрили на транспортно-бойните вертолети Ми-8АМТШ “Терминатор” и ударните Ка-52 “Алигатор”, Ми-28Н “Ночной охотник” и Ми-35. / rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.