ВИДЕО: Вижте жестоките изпитания на руските всъдеходи “Урал” и “Садко Next” в горите на Индонезия

ВИДЕО: Вижте жестоките изпитания на руските всъдеходи "Урал" и "Садко Next" в горите на Индонезия

През февруари индонезийските военни започнаха изпитанията на руските военни всъдеходи “Урал-4320” и “Садко Next”.

Тези автомобили бяха демонстрирани през ноември 2018 г. на площадката на изложение Indo Defence 2018 в Джакарта. Те привлякоха вниманието на силоваците със своите високи характеристики, а военните решиха, както се казва, да тестват техниката на терен.

В мрежите се появи видео, където са уловени моментите от тази екстремна проверка. Камионите щурмуват терен без път, изкачват хълмове и преодоляват водни прегради.

Съобщава се още, че са изпитани възможностите по превоз на товари, теглене на артилерийски системи и вдигане на високи скорости.

Триосовият “Урал” от семейство 4320 (представен в Индонезия като URAL 6X6)е способен да превозва до 6000 кг товари. Масата, която може да тегли, е 11500 килограма. Двигателят ЯМЗ-238М2Т с мощност от 240 к. с. му позволява да развива скорост от над 95 км/час.

“Садко Next” е наследник на знаменития ГАЗ-66 и е съхранил всички преимущества на легендарния автомобил. При снаряжение с маса до 4560 кг той може да превозва до 2500-300 кг товари и да преодолява водни прегради с дълбочина до един метър.

Мощността на дизеловия му двигател ЯМЗ-534 съставлява 148,9 к.с., с които постига максимална скорост по шосеен път от 95 км/час.

Руската военна автомобилна техника е популярна в много страни по света. Неотдавна например стана известно, че в Куба се сглобяват новите “Урал Next”, пише “Российская газета“.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.