ВИДЕО: Вижте фигури от висшия пилотаж на борда на Су-30M2

ВИДЕО: Вижте фигури от висшия пилотаж на борда на Су-30M2
Руският летец-изпитател Сергей Китаев демонстрира фигури от висшия пилотаж на борда на многоцелеви изтребител Су-30М2. Главозамайващият полет беше заснет на видео от ТВ “Звезда”.

Полетът на Су-30М2, публикувано от Komcity News, се проведе над авиационния завод “Ю. А. Гагарин” в Комсомолск на Амур. На видеото се вижда с какво майсторство летецът-изпитател изпълнява фигури от висшия пилотаж, понякога прелитайки едва ли не над върховете на дърветата, а след това бързо издигайки се в небето.

Самият Китаев след полета обясни, че няма два еднакви полета. Всеки е уникален по своему. По думите му трябва да имаш доверие на машината и да разбираш какво правиш, пише “Российская газета“. / bg.rbth.com

Вижте още едно видео с “Луди” маневри – как американците се впечатлиха от майсторската въздушна акробатика на Су-30СМ!

Впечатляващият видеозапис от представянето на пилотната група “Руски витязи” от авиосалона LIMA-2019 в Малайзия не остана незабелязан от САЩ.

The National Interest нарича маневрите на руските летци на Су-30СМ “луди”, а авторът на публикацията се възхищава от тяхното майсторство.

Кадрите са заснети от камери, монтирани на един от самолетите. И зрителят може да се почувства участник в изпълнението на “примката на Нестеров” например. Освен това пилотите демонстрират още фигури от висшия пилотаж като “кобра”, синхронни “бъчви”, “камбана” и други.

“Нито една от тези маневри не беше нова за “Руските витязи”, но те рядко се изпълняват в хода на едно представление”, пише изданието и добавя, че показаните фигури от пилотажа са толкова впечатляващи, колкого и опасни.

The National Interest подчертава, че изпълнението на “Рицарите” е демонстрирало сериозността, с която Русия се отнася към участието си в LIMA. Което, впрочем, не е удивително, тъй като Азиатско-тихоокеанският регион привлича 20% от руските военни договори, пише “Российская газета“.

Авторът на публикацията обръща още внимание на факта, че “Руските витязи” този път доказаха майсторството си не на Су-27, а на по-усъвършенстваните Су-30СМ, които нагледно демонстрираха своите възможности. “Су-30СМ се произвеждат серийно. Смисълът за потенциалните купувачи е ясен: това, което виждате, е именно онова, което ще получите”, коментира американското издание.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.