Разполагат още танкове на западната граница на Русия

Разполагат още танкове на западната граница на Русия
Новият танков полк ще бъде разположен в Смоленската област на базата на отделен танков батальон.

“Полкът ще бъде сформиран в състава на 20-а общовойскова армия на Западния военен окръг и ще укрепи бойните способности на мотострелковата дивизия”, заявиха от пресслужбата на Западния военен окръг.

Новата военна част е въоръжена със съвременна бойна техника: танкове Т-72БА, бойни машини на пехотата БМП-2, инженерна техника, комплекси за ПВО, разузнаване, ремонтно-евакуационно и медицинско оборудване.

20-а общовойскова армия е най-голямото обединение на войски в състава на Въоръжените сили на Руската федерация. Разположена e на западните граници на Русия в Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска и Смоленска област. Още един танков полк е разположен през 2016 г. в Белгородска област. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.