ВИДЕО: Вижте как гениален руски академик превръща Су-57 в съвършен боен комплекс

ВИДЕО: Вижте как гениален руски академик превръща Су-57 в съвършен боен комплекс
Изпитанията на невидимостта на Су-57 бяха заснети в камера.

В мрежата се появи видео от изпитания на радиолокационната забележимост на изтребителя от пето поколение Су-57. Тестът се провежда в най-голямата в Русия безехова камера – стените ѝ са покрити с радиопоглъщащ материал, за да се избегне отразяването на радиовълни.

Изпитанията помагат да се определи доколко ефективно обшивката на самолета поглъща и разсейва излъчването на радарите. В конкретния случай се проверява стъклото на пилотската кабина, по което е нанесено особено покритие, променящо характеристиките на електромагнитните вълни.

https://www.youtube.com/watch?v=DDCffkWVm5A

“Специалното покритие не е нанесено на целия самолет. Може, разбира се, целият корпус да се направи от радиопоглъщащи материали, но тогава възниква проблемът с устойчивостта”, споделя пред ТВ “Звезда” научният ръководител по програмата за спецхарактеристики на Су-57 Андрей Лагаков. Той отбелязва, че по такъв начин са работили и създателите на американския стратегически бомбардировач B-2 Spirit, но поради обилието от спецматериали и оригиналната форма на самолета летателните характеристики на бомбардировача са останали без особено значение, а размерът на вътрешните му отделения значително стеснява спектъра от ползваните оръжия – поради което Spirit е неспособен да използва ракети, отбелязва “Российская газета“.

А при Су-57 всичко е нормално – както с летателните параметри, така и с устойчивостта. По време на неотдавнашни тестове изработеното от композитни материали крило на изтребителя издържа повече от максималното предвидено натоварване. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.