Нови детайли за Су-57: руският самолет е способен едновременно да следи до 30 цели?

Генералният директор на НИИП “В. В. Тихомиров” Юрий Белий разказа пред ТВ “Звезда” за уникалните възможности на изтребителя Су-57.

Разработчикът отбеляза, че благодарение на високоточното си “зрение” самолетът е способен да проследява до 30 въздушни цели, включително крилати ракети. Всичко това е възможно поради разположените по целия му корпус антени.

“До момента и у нас, и у чуждестранните ни партньори, така да го кажем, се е установявал само по един локатор в носовата част”, подчерта Белий, цитиран от РИА “Новости”.

Су-57 е руски многоцелеви изтребител от пето поколение, разработен от ОКБ “Сухой” с употреба на технологии за ниска забележимост. Той е предназначен за унищожаване на въздушни, наземни и надводни цели, разчитащи на системи за ПВО, а също така и за далечно разузнаване и разрушаване на системите за управление на вражеската авиация.

Първата серийна партида Су-57 Въздушно-космическите сили на Русия ще получат до края на тази година. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.