Вече и ракетната фрегата “Адмирал Горшков” стреля с “Калибри”

Вече и ракетната фрегата "Адмирал Горшков" стреля с "Калибри"

Целта, по която е изпълнена стрелбата, е била на разстояние над 700 км, отбелязаха от пресслужбата на Северния флот.

Най-новата фрегата “Адмирал Горшков” унищожи мишена на разстояние над 700 км с ракета от комплекс “Калибр”, съобщиха от пресслужбата на Северния флот.

“Бойното упражнение беше изпълнено на един от полигоните за бойна подготовка на Северния флот в Баренцово море. Пускът на ракетите беше произведен на полигон Чижа в Архангелска област. Целта, по която беше изпълнена стрелбата, се намираше на разстояние над 700 км”, казаха представителите на флота.

От флота уточниха, че по данни от обективния контрол стрелбата е изпълнена с нужната точност и с потвърждение на всички полетни и технически параметри.

Освен това по време на плановото излизане в морето фрегатата е провела учения по противоподводна и противовъздушна отбрана, а също и редица тренировки по борба за оцеляване.

Фрегатата “Адмирал от Флота на Съветския съюз Горшков” пристигна в Северния флот от Санкт Петербург на 8 септември. Тя е първият надводен кораб-носител на крилати ракети “Калибър” в Северния флот.

Нееднократно е извършвала междуфлотски преходи от Балтийско в Баренцово и Бяло море за изпитания на комплекси със зенитно, ракетно-артилерийско и минно-торпедно въоръжение. За целия период на държавните изпитания корабът е изпълнил 16 стрелби с главните си ракетни комплекси. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.