Армията по границите ни се активизира

Армията по границите ни се активизира
Обявена е повишена бдителност по границата и военните обекти. Това обяви началникът на отбраната генерал Константин Попов на полигона “Ново село” край Сливен.

По-рано през деня там се проведе заключителния етап от многонационалното военно учение “Платинен лъв”, наблюдавано от посланиците на САЩ, Албания, Молдова, Черна гора, Сърбия и Украйна.

Шефът на отбраната е издал заповед за повишена бдителност още преди седмица около всички военни обекти в страната и мисиите ни зад граница по повод Коледните и новогодишните празници. Той обяви, че има готовност при евентуална кризисна ситуация военните да отреагират много бързо.

Тези трагични инциденти, които се случиха в Анкара и в Берлин дават недобри сигнали, заяви военен №1. Ние ще предприемем допълнително мерки, обяви той и припомни за възможностите на бригада “Специални сили”.

Отделно в готовност са девет взвода от силите за специални операции, които е предвидено да нараснат в момент на необходимост, каза още началникът на отбраната. Той увери, че вече са взети превантивни мерки, въпреки че няма конкретни заплахи за военни и стратегически обекти в страната.


Loading...

“Тази година беше изключително натоварена, но през следващата предстоят повече и по-мащабни учения”, каза генерал Попов. Той заяви, че идната година се очакват четири огромни учения, като най-голямото е “Saber Guardian”, в което ще участват над 3000 военнослужещи от различни страни с различни типове бойна техника. Много важен елемент от това учение е преминаването на съюзнически войски през територията на страната, тяхната охрана и разполагане.
Източник: pan.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.