Руският бронетранспортьор „Бумеранг” представлява „пробив в инженерната мисъл”

Шефът на Военнопромишлената компания (ВПК) Александър Красовицки заявил, че най-новият руски БТР „Бумеранг” няма преки конкуренти, той е „пробив в инженерната мисъл”

По своето техническо съвършенство това са космически технологии. Той например има защита на горната полусфера.

Машината може да се управлява дистанционно, тоест това практически робот” – разказал Красовицки в интервю за вестник „Известия”.

По неговите думи, сериозните комплекси за защита от високоточните оръжия правят машината „неубиваема”.

„В рамките на проекта „Бумеранг” ние реално тикаме цялата промишленост напред” – твърди той, защото в създаването му участват над 40 предприятия. Например двигателят представлявал „промишлена революция”.

Според Красовицки, машината няма преки конкуренти: техническите решения, заложени в „Бумеранг”, са интересни, съвременни и по-евтини, отколкото у финландския аналог Patria или американската машина Stryker.

Що се отнася до завършване на изпитанията на БТР, Красовицки отбелязал, компанията излиза на финалната права. Все още се доработва бронята, тегловните характеристики, ергономията, въоръжението.

Според главнокомандващия на Сухопътни войски ген.-полковник Олег Салюков, БТР „Бумеранг” по огнева мощ е съпоставим с колесна бойна машина машина на пехотата.


Loading...

Справката на БЛИЦ показа, че основната отлика на „Бумеранг”, например от БТР-80, е изтегленият назад боен модул с 57-мм оръдие и усилената противоминна защита.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.